2013-ban újra élelmiszeripari pályázat!


2013-ban várhatóan újból megjelenik az élelmiszer feldolgozók fejlesztését szolgáló, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kezelt pályázat, nyilatkozta Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc- felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára.

A kiírás célja, hogy a mezőgazdasági termékek feldolgozásának, illetve forgalmazásának javításával vagy új termékek, eljárások, technológiák bevezetésével növekedjen a mezőgazdasági üzem, illetve élelmiszeripari vállalkozás összteljesítménye és versenyképessége, továbbá javulnak az élelmiszerbiztonsági és- higiéniai feltételek, csökkenjen a környezetterhelés.

A támogatásra elkülönített keretösszeg várhatóan nagyobb lesz az eddigieknél, a pályázati kiírások hamarosan megjelennek majd a Magyar Közlönyben és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján.

Támogatásra jogosultak:

  • az egyéni vállalkozók,
  • egyéni cégek,
  • jogi személyiség nélküli, valamint jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok,
  • szövetkezetek, amelyek KKV-nak vagy nagyvállalatnak minősülnek.

Elszámolható költségnek minősül a gép- és technológia beszerzés, épület építése és felújítása, és a szoftverfejlesztés és hardver beszerzés.

A felkészülést, különösen az építési engedélyek beszerzését már most meg kell kezdeni, pályázni várhatóan 1 hónapig lehet majd! 

Vissza a Hírekhez