Döntés támogatás cégvezetőknek, pénzügyi riportok a könyvelőtől www.konyveles365.hu


Egy cég vezetője, tulajdonosai, folyamatosan figyelemmel kísérik  (vagy legalábbis kellene kísérniük)  a vállalkozás nyereségességét.   Ennek két befolyásoló tényezője van,  az egyik a bevétel növelése, a másik a költségek, kiadások csökkentése.  

A jó vezető, a  megalapozott gazdasági döntések előtt információt gyűjt  a bizonylatolás, az utalványozás,  a költségek elszámolása, bevételek alakulása, elemzés  és ellenőrzés területéről.

 A könyvelők nagy segítséget tudnak nyújtani az évközi pénzügyi riportok küldésével, hogy ne csak az évi beszámoló során szembesüljenek a vállalkozás pozitív, vagy negatív eredményével, esetleg meglepetésként érje a fizetendő társasági adó mértéke.

Mik azok a havi, negyedéves kimutatások, amiket a számviteli szolgáltató nyújtani tud, és amik segítséget jelentenek a cégvezetőnek a döntések előkészítésénél?

-  cash-flow kimutatás

- statisztikai létszám

- bevételek, költségek alakulása, célszerű projektenként, költséghelyenként elkülönítetten kérni

- főkönyvi kivonat

- évközi eredmény kimutatás

- gazdasági mutatószámok, diagramok

 A Gold Consulting online könyvelése www.konyveles365.hu  naprakészen rögzíti a gazdasági eseményeket, és az azokból nyert, magyarázatokkal alátámasztott pénzügyi riportok, az online felületen azonnal a cégvezetők rendelkezésére állnak. A havi riport összeállítása a cég igényei, mérete, tevékenységi formája alapján történik

 

Ezekből a riportokból a vezetősége havonta láthatja a  növekedés, csökkenés okát is, egy alaposan megtervezett részletes jelentésből egyszerűen kiszűrhető egy-egy indokolatlan, nagy ráfordítás.   A könyvelő szakmai  magyarázata segít a számhalmazok értelmezésében, választ ad a menedzsment kérdéseire.   Amennyiben a havi jelentések elemzése indokolja, év közben még lehet változtatni a vállalkozás által kialakított üzleti stratégiákon.

Vissza a Hírekhez