Biztos, hogy ez a legjobb módja a vállalkozások támogatásának?


A vállalkozások részére kiírt épületenergetikai fejlesztéseket támogató KEOP-2012-5.5.0/A  és a KEOP-2012-5.5.0/B pályázati konstrukciók 2,5-2,5 milliárd forintos keretösszegből, 2 milliárdot átcsoportosítottak a költségvetési szervek, és nonprofit szervezetek számára, valamint 1,5 milliárd forintot az OGY által elismert egyházak részére.  Ezzel a vállalkozásoknak kiírt mindkét pályázat felfüggesztésre került.   

Aki az elmúlt időszakban az  NFÜ Pályázatok oldalát böngészte, már hozzászokott, hogy alig-alig  talál vállalkozások számára kiírt pályázatot. Amik vannak, azok területileg, vagy szakmailag annyira speciálisak, hogy azon a KKV-k  nem tudnak indulni, és nem is az ő fejlesztési igényeikre szabottak. Az épületenergetikai korszerűsítés, azon kevesek közé tartozott, amire nagyon vártak a cégek, de amelyek komoly felkészülést, hónapokig tartó tervezést igényelt.

Vajon a keretösszeg átcsoportosítást végző tisztviselők gyűjtöttek információt arról, hogy hány vállalkozás szándékozott pályázatot beadni a közeljövőben? Hogy hány állt neki az engedélyek beszerzésének, a  tervek, az energetikai számítások elvégzésének és  még számtalan melléklet begyűjtésének, ami szükséges volt a pályázat beadásához? Félő, hogy ez a felmérés elmaradt ….

Vissza a Hírekhez